logo willen en doenfacebooknederlandsenglish deutsch
Ons Plek

Home

Wat WILLEN wij?

Hoe DOEN we dat?

Projecten

Acties

Nieuws

Onze partners

Organisatie

Steun ons

Contact

> HOME > PROJECTEN > ONS PLEK
ONS PLEK KHAYA LETHU THSEPANG LEARN TO LIVE LIFESKILLS ROC-SEKSUALITEIT
ons plek

lees meer
khaya lethu

lees meer
thsepang

lees meer
learn to live

lees meer
lifeskills

lees meer
roc

lees meer

ONS PLEK

 

Functies: hospice voor HIV-patiënten / kindertehuis.

Leiding: Deon Mulder

Locatie: Bloemfontein, Zuid-Afrika (stedelijk gebied)

Status: afgerond

Periode: oktober 2007 – oktober 2011

Het eerste samenwerkingsproject van Willen & Doen was Ons Plek. Het project werd al in 1999 opgezet door Deon Mulder. Wij waren erbij betrokken van oktober 2007 tot oktober 2011. Door onze samenwerking met Deon hebben we veel geleerd over de HIV-problematiek in Zuid-Afrika. Deze ontmoeting was van groot belang voor de ontwikkeling van Willen & Doen.

Door persoonlijke problemen van het management en omdat de zelfredzaamheid niet van de grond kwam, is Ons Plek in 2011 gesloten.

In samenwerking met Deon Mulder zijn twee andere kinderentehuizen opgezet die nu nog zelfstandig gerund worden: Thsepang in Bloemfontein en Khaya Lethu in de Transkei.

PLAATS VOOR KINDEREN

VEILIGE PLEK

speerpunt 1 De combinatie met een kindertehuis lag voor de hand. Vaak kwamen zieke vrouwen met kind(eren) bij de opvang binnen. Na het overlijden van hun moeder konden de kinderen in het tehuis blijven wonen
Eén van kinderen die we hier hebben leren kennen is Lydia. Ze is helaas overleden, maarhaar vrolijke karakter en prachtige glimlach blijven een belangrijke inspiratie voor ons werk in Zuid Afrika.
speerpunt 1 In Ons plek werden mensen opgevangen, die niets meer hadden. Vaak werden ze vanwege hun HIV-infectie door familie en vrienden verstoten. Soms werden ze letterlijk op de stoep gedumpt. Voor velen is Ons Plek de laatste plek op aarde geweest, anderen konden door de goede verzorging en medicijnen weer zelfstandig verder. Maar voor alle bewoners was Ons Plek het thuis dat ze waren kwijtgeraakt.