logo willen en doenfacebooknederlandsenglish deutsch
ROC

Home

Wat WILLEN wij?

Hoe DOEN we dat?

Projecten

Acties

Nieuws

Onze partners

Organisatie

Steun ons

Contact

> HOME > PROJECTEN > ROC-SEKSUALITEIT
ONS PLEK KHAYA LETHU THSEPANG LEARN TO LIVE LIFESKILLS ROC-SEKSUALITEIT
ons plek

lees meer
khaya lethu

lees meer
thsepang

lees meer
learn to live

lees meer
lifeskills

lees meer
roc

lees meer

ROC-SEKSUALITEIT

 

Functies: seksualiteit in Nederland en Zuid-Afrika

Leiding: Wil Groot (Willen & Doen / Stichting Dynamo), 
Brigit Geugjes (ROC Spaklerweg), Simon Hiemstra, Hugo Knoops (GGD).

Locatie: Amsterdam, Nederland

Status: afgerond

Periode: 2009 - 2010

Het project Seksualiteit en Zuid-Afrika is door Willen & Doen opgezet in samenwerking met stichting Dynamo, het ROC Spaklerweg en GGD-Amsterdam. Doel was etnische jongeren te benaderen om ze actie te laten ondernemen betreffende de HIV- en AIDS-problematiek in Nederland en Zuid-Afrika.

De jongeren kregen via workshops kennis aangereikt over de Zuid-Afrikaanse situatie. De verhalen uit Zuid-Afrika, hoe heftig soms ook, kunnen erg inspirerend werken. Openlijk praten over HIV en AIDS is ook in Nederland nog steeds een taboe. Bovendien is er ten onrechte steeds minder aandacht voor veilig vrijen. Vandaar dit project, waarbij jongeren hier in Nederland zich inzetten voor en verplaatsen in de situatie van leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika. En daarmee ook door een andere bril naar hun eigen situatie leren te kijken.

Na de workshop gingen de jongeren aan de slag met het opzetten van acties. In de Amsterdamse Dapperbuurt gingen ze op pad om hun kennis te delen en anderen te inspireren in actie te komen. Via creatieve, muzikale en sportieve activiteiten, waarbij de hele Dapperbuurt was betrokken, werd het probleem onder de aandacht gebracht.

De betrokken groep bestond uit 24 leerlingen, zowel jongens als meisjes. Velen hadden nog nooit gehoord van Chlamydia en andere SOA’s. Zij leerden presenteren en het project was een groot succes.